Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

Substack vs WordPress: Hvilken er bedre? (Fordele og ulemper)

Sammenligner du Substack vs WordPress og spekulerer på, hvilken der er bedre?

Substack og WordPress er begge udgivelsesplatforme, der giver dig mulighed for nemt at udgive indhold online og sælge medlemskabsabonnementer.

I denne artikel vil vi sammenligne Substack vs WordPress for at finde ud af, hvilken platform der er den bedste.

Sammenligning af Substack vs WordPress

Redaktørens note: Leder du efter et mere overkommeligt Substack-alternativ? Vi anbefaler ConvertKit. Det har alle de kraftfulde funktioner uden den uovertrufne prissætning af Substack, som tager 10 % af din nyhedsbrevsindtægt.

Da dette er en detaljeret sammenligning af Substack vs WordPress, er her en hurtig indholdsfortegnelse:

OversigtHvad man skal kigge efter i en abonnementsplatform Brugervenlighed Omkostninger ved at køre en betalt abonnementstjeneste Integrationer tilgængelige for at øge abonnenter Dataportabilitet

Oversigt: Substack vs WordPress

Inden vi starter med vores dybdegående sammenligning af de to populære abonnementsplatforme på nettet, er det vigtigt, at vi dækker det grundlæggende og fremhæver, hvad der gør, at disse platforme skiller sig ud.

Hvad er Substack?

Substack er en online platform for udgivelse af nyhedsbreve. Det giver dig mulighed for nemt at sende nyhedsbrevsmails til dine abonnenter.

Du kan have både betalte og gratis abonnementer, og Substack får en del af alle dine betalte abonnementsgebyrer. Udover nyhedsbreve får du også en grundlæggende hjemmeside, podcast-hosting og gratis

Hvad er WordPress?

WordPress er verdens mest populære hjemmesidebygger. Det giver dig mulighed for nemt at lave enhver form for hjemmeside, du ønsker. Det fungerer problemfrit med næsten alle populære e-mail-nyhedsbrevstjenester at sende nyhedsbrevs-e-mails.

Du kan få både gratis og betalt nyhedsbrev abonnement. Plus du kan bruge det til at lave et podcasting-websted, e-handelsbutik, medlemswebsted og mere.

Bemærk: Når vi siger WordPress, taler vi om selv-hostet WordPress.org-websted og ikke WordPress.com. For flere detaljer, se vores artikel om forskellen mellem WordPress.org vs WordPress.com.

Hvad skal du kigge efter i en abonnementsplatform

At vælge den rigtige platform til dit abonnementstilbud er den vigtigste beslutning, du vil tage. Når først du begynder at vokse, vil det være sværere at skifte platform, og du kan miste brugere i processen.

Her er et par grundlæggende tips, som du bør huske på, når du vælger din abonnementsplatform.

Brugervenlighed – Hvor nemt er det at komme i gang med dine egne Omkostninger – Hvor meget vil det koste Integrationer – Kan du forbinde det til andre apps for at udvide din abonnentbase Dataportabilitet – Kan du flytte dine data væk

Med disse parametre i tankerne, lad os tage et kig på Substack vs WordPress i detaljer.

Brugervenlighed

De fleste udgivere er ikke hjemmesidedesignere eller marketingfolk af profession. At vælge en brugervenlig platform hjælper dig med at fokusere på det, du er bedst til, og lade de tekniske ting ligge til side.

Substack: Brugervenlighed

Substack er utrolig nem at bruge selv for absolutte begyndere. Alt du skal gøre er at tilmelde dig, og du vil være i stand til at begynde at arbejde på dit indhold med det samme.

Substack tilmelding

Substack er meget fokuseret på forfattere og nem udgivelse. Den kommer med en minimalistisk editor, hvor du kan oprette dine nyhedsbrevs-e-mails, artikler og uploade podcast-episoder.

Substack editor

Du kan vælge, om du vil have en artikel til at gå til betalte abonnenter eller alle post-for-post.

Også selvom det er utrolig nemt at skrive et indlæg. Der er ikke meget plads til kreativitet i standard understak-editoren.

WordPress: Brugervenlighed

WordPress er open source-software, hvilket betyder, at du selv installerer det og administrerer opdateringer og sikkerhedskopier. Selvom dette kan lyde lidt teknisk, er WordPress utrolig nemt at installere og bruge.

Du skal bruge et domænenavn og en hostingkonto for at installere WordPress.

Vi anbefaler at bruge Bluehost, som er et af de største hostingfirmaer i verden og officielt anbefalet WordPress-hostingudbyder.

De tilbyder et gratis domænenavn + en generøs rabat på hosting til WPBeginner-læsere. Som udgangspunkt kan du komme i gang for 2,75 USD om måneden.

→ Klik her for at gøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbud ←

Bluehost installerer automatisk WordPress for dig, og du kan blot logge ind på dit WordPress-dashboard under din konto.

Log ind på dit WordPress-websted

WordPress kommer med en utrolig nem at bruge og kraftfuld blok-editor. Dette giver dig mulighed for at oprette indhold på din hjemmeside og designe den som du vil.

WordPress editor

For at låse dit premium-indhold bag en betalingsmur skal du bruge MemberPress. Det er det bedste WordPress-medlemskabsplugin og giver dig mulighed for nemt at begrænse indhold baseret på en brugers abonnementsplan.

I modsætning til Substack, hvor du kun kan have én abonnementsplan for alle brugere, kan du oprette flere abonnementsniveauer med forskellige fordele.

Tilføj medlemskaber

For at sende vores nyhedsbreve skal du forbinde WordPress med en e-mail-marketingtjeneste. Vi anbefaler at bruge Constant Contact, som er den bedste e-mail-platform for små virksomheder.

Men med WordPress kan du vælge enhver e-mail-nyhedsbrevsplatform som Sendinblue, Drip, Convertkit og mere.

For detaljer, se vores artikel om, hvordan man opretter et betalt nyhedsbrev i WordPress, som har trinvise instruktioner til begyndere.

Vinder: Substack

Omkostninger ved at drive en betalt abonnementstjeneste

Den næste vigtige faktor at overveje er, hvor meget det ville koste at køre en betalt abonnementstjeneste. Højere omkostninger og lav rentabilitet kan gøre det vanskeligt at skalere din virksomhed, mens du vokser.

Sande omkostninger ved Substack betalt nyhedsbrev

Du kan sende det gratis nyhedsbrev til dine gratis abonnenter. Dette hjælper dig med at udvide dit publikum og opbygge en abonnentbase. Det er dog ikke særlig rentabelt at have kun gratis abonnenter i det lange løb.

Du kan afhjælpe det ved at tilføje betalingsmulighed for dit nyhedsbrev. Dette giver dig mulighed for at sende eksklusivt indhold til dine betalte abonnenter.

Slå betalte abonnementer til i Substack

Substack giver dig mulighed for at bruge Stripe til at acceptere betalinger. Stripe er tilgængelig i udvalgte lande, hvis du ikke befinder dig i et af disse lande, kan du ikke modtage betalinger.

Både Substack og Stripe tager deres snit fra hver transaktion. Substack opkræver 10% og Stripe opkræver 2,9% + 30 cent for hver transaktion.

Dette betyder, at hvis du opkræver $10 pr. abonnent, vil Substack + Stripe-gebyret være 1,59.

Det lyder måske ikke meget, men lad os antage, at du har 100 betalte abonnenter, der hver betaler $10 om måneden. Du betaler $159 hver måned og $1908 hvert år.

Pris for et betalt nyhedsbrev ved brug af WordPress

WordPress giver dig frihed til at vælge din egen e-mail-platform, webstedshosting, plugins og værktøjer. Dette giver dig kontrol over omkostningerne, og du kan vælge, hvor meget du er villig til at bruge på dit betalte nyhedsbrevsabonnement.

Du kan få webstedshosting med et gratis domænenavn via Bluehost for kun $2,75 om måneden.

Start WordPress hjemmeside med Bluehost

Priserne for e-mail-platforme varierer. For eksempel starter Constant Contact-planer fra $20 pr. måned, og prisen varierer baseret på antallet af kontakter.

På samme måde kan du starte gratis med Sendinblue, som giver dig mulighed for at sende op til 300 e-mails om dagen. Derefter kan du opgradere til deres lite-plan, som giver dig mulighed for at sende op til 10.000 e-mails om dagen for $25.

Bortset fra e-mail-marketing skal du bruge MemberPress til at sælge abonnementer, som koster $179 for deres grundlæggende plan.

Du kan bruge Stripe, PayPal, Authorize.net som din betalingsgateway. Disse betalingsgateways vil have deres egne gebyrer.

I det lange løb giver WordPress dig mere frihed til at skære ned på omkostningerne og øge dit overskud.

Vinder: WordPress

Integrationer tilgængelige for at få flere abonnenter

For at promovere dit betalte nyhedsbrev skal du bruge tredjepartsværktøjer til at vækste din virksomhed. Lad os se, hvordan Substack vs WordPress klarer sig i denne kategori.

Substack integrationer

Substack er en altomfattende platform med begrænset til ingen integrationer.

Den kommer med begrænsede SEO-funktioner indbygget i platformen. Du kan forbinde dit eget tilpassede domænenavn, Google Analytics-sporings-id og sociale medieprofiler fra siden med indstillinger.

Substack indstillinger

For at vokse dine abonnenter skal du promovere din Substack på sociale medieplatforme. Dette gør det lidt vanskeligt for nye forfattere at begynde at tjene med det samme.

Begrænsede integrationer begrænser også dit potentiale for at få adgang til andre værktøjer, der kan hjælpe dig med at konvertere flere besøgende til betalende abonnenter.

WordPress integrationer

WordPress er en open source platform med tusindvis af tredjeparts integrationer tilgængelige. Dette giver dig mulighed for nemt at få flere abonnenter til dit betalte nyhedsbrev.

Med mere end 59.000+ gratis plugins og tusindvis flere betalte integrationer giver WordPress dig friheden til at bruge ethvert værktøj, du kan lide, til at vokse din virksomhed.

Følgende er nogle af de populære integrationer og tilføjelser, der vil hjælpe dig med at udvide dit betalte nyhedsbrev.

Alt i én SEO til WordPress – En komplet SEO-løsning til WordPress-websteder, der hjælper dig med at forbedre dit websteds SEO og få mere gratis trafik til dit websted fra søgemaskiner.OptinMonster – Den bedste konverteringsoptimeringssoftware på markedet, der hjælper dig med at konvertere webstedsbesøgende til betalende subscirbersWPForms – Det bedste formularbygger-plugin til nemt at oprette nyhedsbrevstilmeldingsformularer, kontaktformularer med sine egne betalings- og e-mailmarketingintegrationer.MonsterInsights – Et brugervenligt Google Analytics-plugin til WordPress. Den viser, hvor dine besøgende kommer fra, og sporer, hvordan brugere interagerer med dit websted. SeedProd – Har du brug for en hurtig landingsside til en ny kampagne? SeedProd lader dig nemt designe landingssider til din hjemmeside.

Har du brug for endnu flere udvidelser? Tag et kig på vores udvalg af de essentielle WordPress-plugins til enhver ny virksomhed.

Vinder: WordPress

Dataportabilitet

Både WordPress og Substack giver dig mulighed for at downloade dine data og bruge dem andre steder.

Substack dataportabilitet

Substack gør det super nemt at downloade alle dine indlæg, sider og abonnenter på e-mail-listen. Du kan blot gå til siden Indstillinger og rulle ned til sektionen ‘Eksporter dine data’.

Eksport af data i Substack

Herfra kan du downloade alle dine Substack-data til din computer.

Din nyhedsbrevs-e-mail-abonnentliste er i CSV-format, som giver dig mulighed for nemt at importere abonnenter til andre e-mail-tjenester. De fleste e-mail-tjenester vil dog kræve, at brugerne tilmelder sig igen, og mange brugere vil muligvis ikke abonnere igen.

For postdata kan du bruge Substack-importøren til WordPress til at importere dataene til et WordPress-websted.

WordPress dataportabilitet

WordPress giver dig mulighed for at eksportere alle dine data ved hjælp af de indbyggede eksportværktøjer. Dette inkluderer alle dine indlæg, sider, kommentarer, brugere osv. Du skal blot gå til Værktøjer »Eksporter-siden for at downloade din eksportfil.

Eksporter WordPress-data

Dine nyhedsbrevsabonnentdata opbevares sikkert hos din tredjeparts e-mail-tjenesteudbyder. Næsten alle pålidelige e-mail-virksomheder lader dig nemt eksportere din e-mail-liste, som du derefter kan bruge andre steder.

Endnu en gang, hvis du importerer din e-mail-liste til en ny e-mail-tjeneste, kan de kræve, at brugerne tilmelder sig igen.

Vinder slips

Konklusion: WordPress vs Substack, hvilken er bedre?

WordPress er bedre end Substack med hensyn til fleksibilitet, skalerbarhed og rentabilitet. Det giver dig frihed til at udvide dit nyhedsbrev på forskellige måder og låser op for adgang til meget bedre værktøjer og udvidelser til at gøre netop det.

På den anden side er Substack bedre, hvis du kun nemt vil sende nyhedsbrev til ikke-betalende abonnenter.

Du vil ikke have samme fleksibilitet som WordPress og ønsker du at skifte til betalt nyhedsbrev, så betaler du et betydeligt beløb til Substack.

Hvis du ikke vil bruge WordPress, men stadig vil have et mere overkommeligt Substack-alternativ? Vi anbefaler ConvertKit. Det har alle de kraftfulde funktioner uden den uovertrufne prissætning af Substack, som tager 10 % af din nyhedsbrevsindtægt.

Vi håber, at denne artikel hjalp dig med at sammenligne Substack vs WordPress. Du kan også se vores guide til, hvordan du får mere trafik til dit websted eller se, hvordan du opretter en online butik til din eksisterende hjemmeside.

Hvis du kunne lide denne artikel, så abonner venligst på vores YouTube-kanal for WordPress video tutorials. Du kan også finde os på Twitter og Facebook.

Indlægget Blog dukkede først op på WPBeginner.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*