Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

Hvad er HTTP / 2? Alt hvad du behøver at vide til SEO

Hvad er HTTP / 2?  Alt hvad du behøver at vide til SEO

Du kan muligvis se HTTP / 2 komme op i din Google Lighthouse-revisionsrapport, enten grøn (i brug) eller som en mulighed for at forbedre sideindlæsningshastigheden.

Men hvad er det nøjagtigt, og hvordan kan du bruge HTTP / 2 til SEO?

I denne vejledning lærer du, hvad det er, og hvordan det fungerer, fordele og ulemper ved HTTP / 2, og hvordan du implementerer det for at hjælpe med at nå dine sidehastighedsmål.

Hvad er HTTP / 2?

HTTP / 2 er en protokol til styring af kommunikationen mellem en browser, der fremsætter en anmodning, og serveren, der indeholder de ønskede oplysninger.

Det blev officielt standardiseret i 2015 og går forud for HTTP / 1, som har tjent internettet i over 15 år.

Google bekræftede, at de ville begynde at gennemgå websteder over HTTP / 2 i november 2020, og John Mueller bekræftede i maj 2021, at de allerede gennemgår over halvdelen af ​​alle webadresser med HTTP / 2-protokollen.

Han sagde på det tidspunkt, at “dette betyder, at Googlebot ikke behøver at bruge så meget tid på at gennemgå din server som før.”

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Hvad er en protokol?

En protokol er i det væsentlige det regelsæt, der er til rådighed til at styre anmodningen mellem klienter og servere. Den består typisk af tre hoveddele: Sidehoved, nyttelast og sidefod.

Overskriften indeholder oplysninger, der inkluderer kildens og destinationsadressen på siden samt detaljer om størrelse og type.

Nyttelasten er den faktiske information, der overføres.

Dette efterfølges af sidefoden, der dirigerer anmodningen til den tilsigtede modtager og sikrer, at dataene er fri for fejl, når de overføres til browseren.

Hvordan fungerer HTTP / 2 anderledes end HTTP / 1?

Min foretrukne måde at forstå HTTP-anmodninger på er Tom Anthonys truckanalogi.

Dybest set repræsenterer en lastbil anmodningen fra klienten til serveren, og den vej, lastbilen kører langs, er netværksforbindelsen.

Når den lastbil, der bærer anmodningen fra browseren, når serveren, indlæser den svaret og fører det tilbage til browseren.

HTTPS tilføjer et beskyttelseslag til disse svar for at sikre, at ingen kan se inde i trucken for at se, hvad den indeholder, for eksempel personlige data eller følsomme oplysninger.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Hovedproblemet her er, at de lastbiler, der anmoder om, ikke kan køre hurtigere end lysets hastighed. De skal også rejse med ensartet hastighed, uanset hvor stor anmodningen er, og hvor langt de skal rejse for at komme til den.

En anden ting at overveje er, at de fleste websteder kræver en sekvens af mange anmodninger og svar for at indlæse en side. For eksempel kan billedfiler, CSS og / eller JavaScript-filer også have deres egne afhængigheder, hvilket kræver flere rejser mellem browseren og serveren.

Når der fremsættes anmodninger via HTTP / 1, har hver truck brug for sin egen vej eller netværksanmodning, og nye netværksanmodninger skal også fremsættes til bestemte anmodninger. Alt dette tilføjer latensen.

Typisk kan der kun foretages seks samtidige forbindelser ad gangen, hvilket fører til, at andre anmodninger bliver tvunget til at vente på, at netværksforbindelser er gratis. Vandfaldsdiagrammer er en nyttig måde at se denne latens i handling på.

Indtast HTTP / 2

Det er her, HTTP / 2 kan bruges til at give en positiv indvirkning på anmodningsadfærd.

Derudover betyder Multiplex-funktionen, at flere lastbiler kan køre på en enkelt vej ad gangen, så netværksforbindelsen er i stand til at håndtere flere anmodninger og levere flere svar hurtigere.

Indholdet af disse anmodninger og svar forbliver det samme; de håndteres bare på en lidt anden måde.

En anden nyttig funktion ved HTTP / 2 er Server Push, hvilket betyder, at serveren er i stand til at svare på en anmodning med flere svar på én gang.

Så sig for eksempel, vi skal returnere CSS- og JavaScript-filer sammen med HTML; disse kan alle sendes på samme tid i stedet for at skulle leveres individuelt til browseren.

HTTP / 2 Tech-funktioner

HTTP / 2 er bygget på den samme syntaks som HTTP / 1, hvilket betyder, at protokollen mere er en opdatering end en fuld migrering. Dette var en bevidst beslutning for at gøre overgangen så problemfri som muligt.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Nøglefunktionerne i HTTP / 2 inkluderer:

Binær ikke tekstuel

HTTP / 2 introducerer en ændring af transformeringsprotokollen, fra tekst til binær for at fuldføre anmodningen til svarcyklusser. De samme opgaver udføres ved hjælp af binære kommandoer – 1s og 0s snarere end tekst.

Dette blev gjort for at forenkle implementeringerne af kommandoer og betyder, at de er lettere at generere og parse.

Multiplex

Multiplexing gør det muligt at foretage flere anmodninger på én gang over en enkelt forbindelse. Dette vil opdele nyttelasten i mindre sekvenser, parsere og overføre dem over en enkelt forbindelse og derefter samle dem igen, før de når browseren.

Hovedformålet med denne ændring var at løse problemer med ressourceforbrugende anmodninger og hjælpe med at forhindre anmodninger og svar i at blokere andre.

Sidehovedkompression

Header-komprimering er designet til at reducere de omkostninger, der følger med slow-start-mekanismen i HTTP / 1.

Da de fleste websteder er rige på grafik og indhold, får klientanmodninger flere næsten identiske headerrammer til at blive sendt tilbage til browseren, hvilket kan forårsage latens og unødvendigt forbrug af allerede begrænsede netværksressourcer.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Hovedkomprimeringsmekanismen giver mulighed for at komprimere et stort antal redundante headerrammer og giver serveren mulighed for at opretholde en liste over overskrifter, der blev brugt i tidligere anmodninger. I det væsentlige bliver overskrifterne kodet i en komprimeret blok og sendt til klienten sammen.

Server push

Dette muliggør, at ressourcer, der sandsynligvis vil blive brugt, skubbes ind i en browsers cache, før de bliver anmodet om. Information eller ressourcer, der forventes at være i fremtidige anmodninger (baseret på tidligere anmodninger) vil også blive sendt sammen i stedet for at vente på en anden klientsvar på det.

Dette forhindrer behovet for en anden anmodning og svar returflyvning og er designet til at reducere netværksforsinkelsen, der følger med flere ressourcer, der bruges til at indlæse en side.

Stream-prioritering

Streamprioritering er, hvor bestemte datastrømme foretrækkes, baseret på afhængigheder og vægt, der er tildelt hver.

Dette gør det muligt for serveren at optimere ressourceallokering baseret på slutbrugerens krav.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

HTTP / 2 og HTTPS

Support til HTTP / 2 er kun tilgængelig via krypterede forbindelser, hvilket betyder, at det kræver HTTPS. Ikke overraskende supplerer de to hinanden på mange måder.

Ikke kun øger det sikkerhed for brugere og applikationer, men det kræver også færre TLS-håndtryk og fører til lavere ressourceforbrug på både klient- og serversiden.

Fordele ved HTTP / 2

Som opdateret teknologi medfører HTTP / 2 naturligvis nogle fordele.

Opdatering til HTTP / 2 er ikke en migration og kræver ingen ændring i webadresser. Det er en protokolændring, der ikke vil kræve for meget indsats fra SEO-siden.

Jeg har undersøgt fire af de største fordele fra et SEO-perspektiv nedenfor, men denne liste er ikke udtømmende for de overordnede fordele ved HTTP / 2.

Web ydeevne

Flere af de nye funktioner i HTTP / 2 blev designet til at forbedre webstedsydelsen og hjælpe med at spare ressourcer, der er nødvendige for at gennemgå websteder.

For eksempel betyder multiplexing, at anmodninger og svar ikke blokerer hinanden, hvilket hjælper med at reducere ventetid og til gengæld giver en hurtigere webydelse.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Evnen til at sende og modtage flere data pr. Kommunikationsanmodning er et andet praktisk eksempel på ydelsesfordele.

Derudover muliggør streamprioritering effektiv ressourceudnyttelse, der reducerer den tid, det tager at levere indholdsanmodninger til brugeren.

Mobil ydeevne

Ud over den samlede webydelse kan mobilens ydeevne også forbedres takket være HTTP / 2. Dette skyldes, at det er designet i sammenhæng med nutidige brugstendenser, hvilket mobil bestemt er.

Multiplexing og header-komprimering hjælper især med at reducere ventetid ved adgang til websider, og dette ses også på tværs af mobilnetværk, som muligvis har begrænset båndbredde.

I det væsentlige optimerede HTTP / 2 weboplevelse til mobilbrugere på måder, der tidligere kun blev tilskrevet desktopbrugere, herunder gennem ydeevne og sikkerhed.

Forbedret brugeroplevelse

På grund af de ovennævnte forbedringer af ydeevnen vil brugeroplevelsen også blive positivt påvirket af HTTP / 2. Det er ingen hemmelighed, at et websted med hurtig indlæsning fører til øget kundetilfredshed og overordnet brand favor.

Som Google siger, er der en 32% stigning i sandsynligheden for afvisningsprocent, hvis en sideindlæsning går fra 1 sekund til 3 sekunder, og HTTP / 2 er kun en måde, du kan hjælpe med at forbedre belastningshastigheden.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Øget sikkerhed

På grund af at HTTP / 2 skal serveres via HTTPS, vil det sikre, at alle websteder er krypteret og sikret.

Derudover hjælper det også med at sikre, at applikationerne i sig selv er beskyttet mod ondsindede angreb, som kan resultere i, at webstedet får manuelle sanktioner eller potentielt bliver droppet helt fra søgeresultaterne.

Fordele ved SEO

Selvfølgelig vil alle disse kombinerede også have en positiv indvirkning på SEO.

Mens Google har bekræftet, at det at være på HTTP / 2 ikke vil give et direkte boost, vil disse faktorer indirekte indgå i den kommende Page Experience-opdatering, især.

De kan også alle påvirke et websteds synlighed i søgning sammen med brugeroplevelse og konverteringer.

Ulemper ved HTTP / 2

Som med alle teknologier giver HTTP / 2 også nogle ulemper, du kan overveje.

Et negativt er, at ikke alle browsere understøtter HTTP / 2. Det er værd at bemærke, at i slutningen af ​​2015 tilføjede de fleste større browsere understøttelse af den nye protokol; Det er dog værd at sikre, at de browsere, som dine brugere får adgang til webstedet på, understøttes.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Caniuse.com viser, hvilke browsere der understøtter HTTP / 2, og i skrivende stund er der ni ældre browserversioner, der ikke understøtter det i øjeblikket. Den globale brug af disse browsere er dog lav.

På grund af serverens push-funktion er der potentiale for spildt båndbredde på grund af data, der kan sendes til browseren, men ikke bruges.

Bare fordi en anmodning om at indlæse en side muligvis har brug for et bestemt aktiv, eller det forventes, at der vil blive fremsat en anden anmodning, betyder det ikke altid, at det vil. Dette betyder, at unødvendige ressourcer kan sendes til browseren.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Da multiplexing også kan få serveren til at modtage korte udbrud af et antal anmodninger på én gang, har dette potentialet til at overvælde servere, især hvis de ikke nedsættes. Der kan også være mindre forsinkelser og komplikationer i debugging på grund af det binære format, der bruges i stedet for det tekstformat, der bruges i HTTP / 1.

Implementering af HTTP / 2

Opgradering til HTTP / 2 afhænger i sidste ende af din server. Hvis du ikke i øjeblikket er i stand til at understøtte HTTP / 2, skal du tale med din serveradministrator eller hostingudbyder.

Hvis din server er i stand til at understøtte HTTP / 2, serverer den muligvis automatisk indhold via den nye protokol. Du kan sikre, at din server er i stand til at understøtte den ved at sikre, at du bruger et CDN, der også understøtter HTTP / 2, og at du har et opdateret HTTPS-certifikat.

Du kan teste, om din server er i stand til at understøtte HTTP / 2 ved at bruge webstedet http2.pro. Dette fortæller dig, om din server understøtter HTTP / 2, ALPN og Server-push.

Derudover kan du kontrollere, hvilke ressourcer der i øjeblikket serveres via HTTP / 2 i Chrome Dev Tools.

Genindlæs siden, og gennemgå listerne over anmodninger, der er stillet til siden, der skal indlæses. I protokolkolonnen kan du se, hvilke ressourcer der blev returneret via HTTP / 2. Google henviser til dette som H2.

Det er værd at bemærke, at du ikke kan ‘tvinge’ Googlebot til at gennemgå dit websted via HTTP / 2.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Hvis dit websted understøtter det, er det kvalificeret til at blive gennemgået med protokollen. Men indtil videre vil Google kun gøre dette, hvis de finder det gavnligt (ressourcebesparende).

En Google Lighthouse-revision vises også, hvis dit websted indlæses ved hjælp af HTTP / 2.

Hvis dit websted endnu ikke bruger HTTP / 2, tilføjes det sandsynligvis som en anbefalet mulighed.

Hvis du er interesseret i at lære mere om HTTP / 2, anbefaler jeg stærkt at læse Google Developer Documentation samt disse HTTP2 ofte stillede spørgsmål.

Reklame

Fortsæt læsning nedenfor

Flere ressourcer:

Billedkreditter

Alle skærmbilleder taget af forfatteren, juni 2021

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*