Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

Den komplette guide til medarbejderhåndbøger

Den komplette guide til medarbejderhåndbøger

Afsløring: Dette indhold er læserunderstøttet, hvilket betyder, at hvis du klikker på nogle af vores links, kan vi tjene en provision.

Hvis du sætter spørgsmålstegn ved betydningen af ​​en medarbejderhåndbog for din organisation, så tænk igen.

En medarbejderhåndbog giver medarbejderne et detaljeret overblik over virksomhedsspecifikke politikker, centrale procedurer, fordele og retningslinjer. Det hjælper med at sætte klare forventninger til, hvad du forventer af dine medarbejdere og definerer medarbejderrettigheder, samtidig med at det angiver dine juridiske forpligtelser over for dem.

Det giver også nyansættelser en afgørende introduktion til din virksomhed og hjælper dem med at forstå din organisations mission og kerneværdier.

I denne Crazy Egg-guide vil vi dække det nitty-gritty af en medarbejderhåndbog, der hjælper dig med at oprette dit allerførste dokument eller opdatere dit eksisterende.

Hvorfor medarbejderhåndbøger er så vigtige

Medarbejderhåndbøger-eller medarbejdermanualer, politik- og proceduremanualer, hvad du end kalder dem-er “levende” dokumenter, der hjælper med at forbedre forretningspraksis og holde dine forretningssystemer opdaterede med de seneste juridiske mandater.

De er nødvendige både fra medarbejdernes og arbejdsgivernes perspektiver.

Selvom disse håndbøger genererer forfærdelse fra medarbejderne, da de mest koncentrerer sig om en liste over ting, de ikke skal gøre, giver de også adgang til en klar liste over ting, der kan få medarbejdere i problemer med ledelsen, samt instruktioner om de specifikke bedste praksis de skal følge for at få succes i din virksomhed.

Fra arbejdsgivers perspektiv er en håndbog et velskrevet dokument, der hjælper med at beskytte dem mod konflikter og potentielle retssager. Plus, disse håndbøger gør også et fremragende stykke arbejde med at holde medarbejderne i skak og på sporet.

Medarbejderhåndbøger bør udarbejdes på en måde, der understøtter HR -overholdelse for at reducere risici, der potentielt kan føre til dyre retssager i fremtiden og dermed beskytte din virksomheds omdømme og bundlinje.

Her er et overblik over, hvad en veludformet medarbejderhåndbog kan gøre for din virksomhed:

Detaljer din vision og missionerklæring samt dine kerneværdier Skitsere virksomhedens politikker og forventninger Styrke virksomhedens politikker ved at skabe en ramme, der styrer ledelse og ledelse Indstil forventninger til medarbejdernes præstationer og adfærd, og adresser endda medarbejdernes forventninger Minimer risici og konflikter

Desuden kan veludarbejdede medarbejderhåndbøger bidrage til en positiv virksomhedskultur for at hjælpe din virksomhed med at trives. At have regler og forskrifter på plads vil skabe et miljø, hvor alle medarbejdere føler sig respekteret, holder dem engagerede og motiverede.

Hurtige tips til forbedring af medarbejderhåndbøger

Medarbejderhåndbøger skal indeholde alt, hvad en medarbejder har brug for at vide om arbejdet i din organisation. Det er derfor, du skal udarbejde dokumentet på en letlæselig og fordøjelig måde, uanset den nødvendige jargon, så medarbejderne ved præcis, hvad der er i det.

Her er et par tips til at hjælpe dig med at gøre din medarbejderhåndbog mere effektiv:

Hold det enkelt og engagerende

Medmindre du har en juridisk baggrund, kan medarbejderhåndbøger i mangel af et bedre ord være kedelige.

Da en håndbog omhandler din virksomheds mission og vision sammen med flere regler og forskrifter, er det sandsynligt, at dine medarbejdere ikke kommer forbi de første par linjer, især dele, der beskriver lovene.

Dette ville ødelægge formålet med at have en medarbejderhåndbog i første omgang. Det er derfor, du bør ryste tingene lidt op for at øge læsbarheden – noget der kan gøres ved at holde din håndbog enkel og engagerende.

Prøv at præsentere dokumentet på en sjov og innovativ måde uden at bruge legalese eller en alt for alvorlig tone. Skriv i ligetil sprog, så dine medarbejdere nemt kan forstå selv de mest komplekse begreber.

Gør det visuelt tiltalende

Ja, visuel appel er vigtig, selv for interne dokumenter.

Din medarbejderhåndbog behøver ikke kun at være tekststykker. Du kan tilføje billeder til at illustrere komplekse begreber samt bruge fotos af dine medarbejdere til at føle sig mere fortrolige.

Ud over billeder er formatering lige så vigtig for at øge visuel appel.

Du bør bruge masser af overskrifter, underoverskrifter, punkttegn og afsnitsbrud for at gøre indholdet mere fordøjeligt. Medarbejdere vil have lettere ved at læse forskellige sektioner igennem, og hvis de senere vil lede efter et bestemt afsnit i håndbogen, kan de hurtigt finde det.

Vi anbefaler stærkt at inkorporere humor. Tving det dog ikke. Inkluder det kun, hvis det passer naturligt.

Hold det kort

Kan du lide at læse sider og sider i et uendeligt dokument?

Nemlig. Dine medarbejdere føler det samme om håndbogen.

I det væsentlige var det medarbejderhåndbogen, jeg mente at formidle afgørende information til medarbejderne. Så det er vigtigt for en medarbejder at læse det! Men ligesom de fleste ting, jo længere håndbogen er, desto mindre er chancerne for, at en medarbejder rent faktisk kommer igennem den.

De politikker, du tilføjer til håndbogen, skal bare være øjebliksbilleder eller resuméer af de længere politikker. Hold det kort og præcist. Derudover må du ikke inkludere politikker, der ikke gælder. Hvad er meningen, ikke?

Du ser, medarbejderhåndbøger er ikke et dokument, der passer til alle. Du skal finde ud af, om specifikke love gælder for din virksomhed. Hvis det ikke gør det, bør loven ikke medtages i din håndbog.

F.eks. Nævner Family and Medical Leave Act (FMLA), at hvis en medarbejder kun har ét sted og mindre end 50 ansatte, er arbejdsgiveren ikke omfattet af FMLA (undtagen visse særlige omstændigheder). Derfor er det ikke nødvendigt at inkludere en FMLA -politik i din medarbejderhåndbog, hvis du kun har 32 medarbejdere.

Udnyt det som et kommunikationsværktøj

En håndbog kan være et godt middel til at kommunikere med dine medarbejdere.

For at gøre dette skal du dog forklare, hvad du forventer af dine medarbejdere i stedet for at fylde det med juridiske vilkår og din virksomheds mission og udsagn. Du bør også dække, hvad medarbejderne kan forvente af dig. Det skal føles som en ubesværet samtale mellem medarbejderen og arbejdsgiveren.

Den bedste måde at sikre dette på er at undgå en autoritær tone. Behandl dine medarbejdere som voksne, der er partnere i din virksomheds succes. Du bør også forsikre dem om, at ledelsen altid er der for at hjælpe dem, når det er nødvendigt.

Du bør også opfordre medarbejderne til at henvende dig direkte, hvis de har spørgsmål eller ønsker afklaringer, selvom de har håndbogen. Ideen er at få dem til at føle sig velkomne – ikke fremmedgjorte.

Lav periodiske opdateringer

Som nævnt før er medarbejderhåndbøger levende dokumenter. Så du kan ændre dem efter behov for at holde dig opdateret om tendenser og tider.

Vi anbefaler at tale med dine nuværende medarbejdere, HR -medarbejdere, jævnaldrende og advokater, som vil være her for at foretage regelmæssige opdateringer. En god tommelfingerregel er at gennemgå dokumentet mindst en gang om året.

Langsigtede strategier til at skrive medarbejderhåndbøger

I dette afsnit diskuterer vi langsigtede strategier til at hjælpe dig med at skrive en god medarbejderhåndbog til din organisation.

Udvikl en klar vision for din håndbog

Inden du begynder at arbejde med din håndbog, skal du have en klar vision om, hvad dokumentet skal angive, hvordan det vil sige det, og hvilke emner det vil indeholde.

Til dette skal du have svar på nogle vigtige spørgsmål, der kan hjælpe med at definere og finde virksomhedens politik og kultur. Her er en liste over indsigtsfulde spørgsmål for at komme i gang:

Hvor mange timer skal en medarbejder arbejde for at blive betragtet som fuldtid? Vil du føje deltidsansatte til din arbejdsstyrke? Hvordan ser din organisations løncyklus ud? Hvor ofte får dine medarbejdere løn? Vil du tilbyde direkte indbetaling eller kontrollere betalingsmetoder? Hvilke fordele får dine medarbejdere? Vil du have, at dine medarbejdere underskriver en NDA? Hvis ja, hvorfor er det nødvendigt? Hvad er den officielle påklædningskode for din virksomhed? Vil du implementere en politik på sociale medier? Hvordan vil din betalte fritidspolitik se ud? Hvad er de vigtigste ting, der skal gøres og ikke gør for medarbejdere at være opmærksom på?

Selvom besvarelse af spørgsmål som disse vil tage tid, hjælper det dig med at sætte dig selv (og din virksomhed) op til succes.

Skitsere et groft håndbogsudkast

Din medarbejderhåndbog skal dække din virksomheds missionserklæring, ansvarsfraskrivelse, erklæring om lige beskæftigelsesmuligheder og erklæring om frivillig beskæftigelse (når det er nødvendigt). Det er også vigtigt at nævne formålet med medarbejderhåndbogen og levere baggrundsinformation om virksomheden.

Bortset fra ovenstående har du ret til at beslutte, hvilke yderligere emner der skal medtages. Generelt er det bedst at overveje juridiske mandater for føderale og statslige love, der påvirker medarbejdere, såsom COBRA, FMLA, ADA og EEOC love mod forskelsbehandling.

Ikke at kommunikere juridiske mandater kan resultere i forvirring og manglende overholdelse af lovene-noget du for enhver pris vil undgå.

Tydeligt detaljeret arbejdstid, kompensation og fordele

Da en medarbejderhåndbog er lavet til medarbejdere, bør du gøre opmærksom på at inkludere alt, hvad de har brug for at vide for at være produktive i din virksomhed. Dette omfatter detaljerede kompensationer og fordele, arbejdstid og orlovstillæg.

Du skal også være så tydelig som muligt. For eksempel, hvis dine medarbejdere er betalt i timen, skal du sørge for at nævne, hvordan du tager deres timer. Vi anbefaler stærkt at bruge pålidelig onboarding-software, der tilbyder tidssporingsfaciliteter blandt en lang række andre funktioner.

ADP Workforce Now’s tidssporingssoftware er et brugervenligt værktøj til at planlægge og administrere tid og fremmøde-funktioner, der helt sikkert hjælper din organisation med at spare penge og forbedre produktiviteten.

Jo mere specifik du får om disse ting i din håndbog, jo bedre bliver det for dine medarbejdere.

Fremhæv din virksomhedskultur og omtale, hvordan medarbejdere kan vedligeholde den

Virksomhedskultur refererer til et “sæt af fælles værdier, mål, holdninger og praksis, der kendetegner en organisation”, som defineret af Builtin.

Og ja, det er lige så vigtigt, som det lyder. Faktisk er ikke at passe ind i virksomhedskulturen en af ​​de mest almindelige grunde til at fyre medarbejdere.

Derfor bør du ikke få dine medarbejdere til at gætte, hvad din virksomhedskultur er. I stedet skal du være eksplicit klar, når du nævner din virksomheds kerneværdier og den fælles etos, der driver alle handlinger på arbejdspladsen.

Desuden letter det at forklare virksomhedskulturen i håndbogen også onboardingprocessen. Nyansatte ved, hvad de kan forvente, når de slutter sig til din virksomhed, og hvordan de kan passe ind i den. Selv de eksisterende medarbejdere vil blive mindet om kerneværdierne, når de læser eksplicitte udsagn om din virksomhedskultur.

Du bør også inkludere tips til at hjælpe medarbejderne med at opretholde virksomhedskulturen.

Stryg alle juridiske bekymringer

Når du har udfyldt din medarbejderhåndbog, bør du få en advokat til at gennemgå sproget og afklare eventuelle juridiske bekymringer. Hvis du gør dette, sparer du din virksomhed for retssager og sparer dig derfor for alvorlige penge.

En advokat vil også sikre, at håndbogen indeholder alle lovpligtige politikker, f.eks. De lokale, statslige og føderale politikker.

Det er særlig vigtigt at overholde bestemmelserne i National Labor Relation Act (NLRA), der var designet til at beskytte medarbejdere. Din medarbejderhåndbog bør overholde al dens samling af ulovlige og juridiske regler.

Bed om medarbejderfeedback

Når du har udarbejdet medarbejderhåndbogen, skal du sende den videre til et par af dine betroede medarbejdere for feedback.

Dette er fornuftigt, da dine medarbejdere er bedst egnet til at fortælle dig, om din håndbog er let at forstå og forklarer komplekse begreber i lægmandens termer.

Bed medarbejderne om at give dig feedback på håndbogens indhold. Du bør også opfordre dem til at påpege almindelige medarbejderproblemer, der muligvis er blevet udeladt. At få feedback er den bedste måde at identificere områder, der skal forbedres for at gøre din håndbog endnu mere effektiv.

Baseret på den feedback, du får fra medarbejderne, kan du afgøre, om din håndbog endelig er klar til at blive udgivet.

Næste skridt

Når du har udarbejdet og offentliggjort din medarbejderhåndbog, skal du sørge for, at alle i din organisation får deres kopier.

Bed dem om at gennemgå hele dokumentet omhyggeligt og opfordre dem til at komme til dig – eller lederne – hvis de er i tvivl eller ønsker præciseringer. Få dem til at føle, at ledelsen altid er der for at hjælpe dem.

Vil du styre dine medarbejdere effektivt for at accelerere dine produktivitetsniveauer? Her er et par Crazy Egg -guider, der kan hjælpe:

Denne artikel er skrevet af dagens Daily Eggspert.

Seneste indlæg af Today’s Eggspert (se alle)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*