Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

Den komplette guide til medarbejderbonusplaner

Den komplette guide til medarbejderbonusplaner

Afsløring: Dette indhold er læserunderstøttet, hvilket betyder, at hvis du klikker på nogle af vores links, kan vi tjene en provision.

Vil du give anerkendelse til dine medarbejdere ud over den sædvanlige lønseddel? Det kan ske i form af medarbejderbonusplaner. Men hvordan kan du få succes med at oprette en plan, der holder dine medarbejdere engagerede, motiverede og værdsatte? Nedenfor går vi igennem de bedste tips, du har brug for for at komme i gang.

Hvorfor er medarbejderbonusplaner så vigtige?

Forestil dig dette: Dine medarbejdere bliver ved med deres A-spil, får arbejdet udført til tiden og går den ekstra mil for at fuldføre projekter og opgaver med finesse og opmærksomhed på detaljer. Din virksomhed vokser, du er foran spillet og udsletter dine KPI’er fuldstændigt. Hvordan begynder du egentlig at gøre dette til din virkelighed?

Nå, du kan ikke ligefrem vinke en tryllestav og kalde det en dag. Men du kan købe det. Slags. Du ser, en medarbejderbonusplan giver dine medarbejdere incitamenter til at stræbe efter. Hvis de ved, at de kun får kompensation op til et bestemt beløb, har de ikke meget grund til at bruge ekstra arbejde og energi.

Tag det fra det enorme kinesiske teleselskab Huawei. Når den først implementerede medarbejdernes ejerskabsplan, så den positive resultater i både produktivitet og innovation. Indrømmet, Huawei er en kæmpe virksomhed, der beskæftiger hundredtusindvis af medarbejdere rundt om i verden.

Men det betyder ikke, at et overskudsdelingsprogram eller et andet incitamentsprogram ikke kan fungere for at skabe positiv vækst i din virksomhed, uanset hvor stor eller lille den er. Lad os se på nogle tips til, hvordan du kan få det til at ske.

Hurtige tips til forbedring af medarbejderbonusplaner i dag

Det første trin i implementeringen af ​​et medarbejderbonusprogram er at sikre, at du er udstyret med værktøjerne til at styre det effektivt. Dette gælder især, jo større din arbejdsstyrke er.

Let at bruge software som Bonusly kan hjælpe dig med at sammensætte et belønningssystem, der fungerer baseret på feedback, anerkendelse og belønninger. Virksomheder som Chobani, Survey Monkey og Hulu bruger det allerede til at øge engagementet og skabe et motiveret team af medarbejdere.

Bonusly er bygget til at få både medarbejdere og ledelse involveret i at give feedback, uddele belønninger og uddele anerkendelse for godt udført arbejde. Ikke nok med det, men det lader dig også oprette og sende undersøgelser, så du kan få et autentisk indblik i, hvordan medarbejderne føler om dine incitamenter.

Bonus fungerer på belønningsbasis. Så du kan bruge den til at belønne dine medarbejdere med alle former for kreative incitamenter, der inkluderer gaver, oplevelser eller muligheder for faglig udvikling.

Du kan anmode om en demo her.

Indfør bonusplaner under Onboarding -processen

Fortæl dine medarbejdere om din medarbejderbonusplan, så snart de er ansat. Jo før du får dem involveret i processen med at stræbe efter bonusser gennem bedre præstationer, jo hurtigere kan de komme i gang med at arbejde hen imod det mål, der vil give dem belønningen.

Dette er især vigtigt, når du prøver at gøre din medarbejderbonusstrategi til et langsigtet spil, der har arbejdet ind i din virksomhedskultur. Jo før dine medarbejdere bliver involveret og informeret, jo mere kan de hjælpe med at gøre bonusser til en del af den overordnede arbejdskultur.

Uden en strategi, der informerer og engagerer dine medarbejdere, kan du opleve, at dine medarbejderbonusindsatser falder fladt. Medarbejderne jonglerer allerede meget. Du vil gøre bonusprocessen så tilgængelig og så let som muligt. Hvis medarbejderne skal grave efter en medarbejderbonusplan, som de tror, ​​de har hørt om for et stykke tid siden, er det sandsynligt, at de ikke gør det.

Varier dine bonusser

Bonusser behøver ikke at være knyttet direkte til medarbejdernes arbejdsområde. Du kan give monetære incitamenter eller belønninger for mange forskellige ting og på forskellige tidspunkter.

Her er et par typer bonusser, du skal huske på, når du udarbejder din strategi:

Henvisningsbonus: Har du et medarbejderhenvisningsprogram på plads? Du kan tilbyde belønninger eller penge for hver succesfuld klient eller kandidathenvisning, en medarbejder foretager.

Tilmeldingsbonus: Afhængigt af hvor konkurrencedygtigt arbejdsmarkedet er og den rolle, du forsøger at udfylde, kan en tilmeldingsbonus være med til at tilføre medarbejderne et ekstra incitament til at blive i virksomheden og være produktive på lang sigt. En tilmeldingsbonus er simpelthen et engangsbeløb i kontanter, du giver en medarbejder, når du tilmelder dem som en del af dit tilbud. Typisk følger der med en tilmeldingsbonus ofte en kontraktlig aftale om at blive hos virksomheden i et bestemt tidsrum, normalt mindst seks til 12 måneder.

Beholdelsesbonus: Har du problemer med højere omsætningshastigheder end normalt? Fastholdelsesrentebonuser kan hjælpe dig med at holde dine medarbejdere længere, mens du bruger mindre på processen med at erhverve nogen ny. Det er en solid måde at holde mangeårige medarbejdere interesserede, især hvis de får bedre tilbud andre steder.

Feriebonus: Feriebonusser kan enten knyttes til en medarbejders præstationer eller simpelthen være en tak, som medarbejderne får i slutningen af ​​året for al den indsats, de har investeret i virksomheden. Feriebonusser er også en god måde at motivere medarbejdere og øge deres samlede produktivitet.

Provisioner: Selvom provisioner har en tendens til at være mere en norm blandt salgs-motiverede teams, er de også en god måde at holde dine medarbejdere engagerede.

Overskudsdelingsbonus: At tildele en procentdel af virksomhedens overskud er endnu en måde at engagere og fastholde dine bedste medarbejdere på. Du kan give medarbejderbonusser ud fra, hvor godt virksomheden klarede sig for året.

At vide, hvilke bonusser der fungerer bedst for dine medarbejdere, kan tage nogle forsøg og fejl. Du kan altid prøve at tilbyde en blanding af bonusser for at se, hvad der giver resultater, og hvad der ikke gør. Pointen er, at der ikke kun er en type bonus, du kan give ud, hvilket betyder, at du kan blive kreativ. Chancerne er, at du finder nogle bonusser, der gør et bedre stykke arbejde end andre for at holde dine medarbejdere engagerede.

Husk, at selvom medarbejderbonusser kan være monetære, er det ikke de eneste ting, der motiverer medarbejderne. Du kan altid blande det op ved at tildele oplevelser, meningsfulde virksomhedsgaver og naturligvis øge oplevelsen ved at kende anerkendelse i blandingen.

Plan for hyppige udbetalinger

I modsætning til årlige udbetalinger kan hyppige udbetalinger være vejen til din medarbejderbonusplan. Hvorfor? Fordi det sætter kortere og lettere at visualisere milepæle, der gør et bedre stykke arbejde med at holde dine medarbejdere motiverede.

I stedet for at tilbyde et engangsbeløb i slutningen af ​​året, hvilket kan føles som evigt, kan du tilbyde mindre dele af den bonus hele året. Dette kan være kvartalsvis, månedligt eller med en hastighed, der fungerer med din virksomheds pengestrømme. Kort sagt, mindre og hyppigere udbetalinger kan hjælpe med at holde din medarbejder bonusplan flydende og engagerende.

Når du tjekker ind med medarbejdere for at tildele dem baseret på deres arbejde i en kortere periode, fungerer det som en hyppig feedback -loop, som de kan ride på ubestemt tid.

Indarbejde virksomhedsomfattende anerkendelse

Alle elsker at blive fortalt, at de gør et godt stykke arbejde. De elsker det endnu mere, når det er offentligt anerkendt. Gør det til et punkt at genkende dine bedste kunstnere offentligt og ofte. Udover at kompensere dem økonomisk, er det en fantastisk måde at vise, hvor meget et bidrag de yder til virksomheden og tjene respekt fra deres jævnaldrende.

Dette kan ske ved en virksomhedsceremoni, på din virksomheds opslagstavler eller en virksomhedsomfattende e-mail. Her kan du blive så kreativ, som du vil med det. Der er ikke en korrekt måde at genkende medarbejdere, der er stukket i sten. Hvordan du går frem for at vise medarbejdergenkendelse afhænger af, hvad din eksisterende virksomhedskultur er.

Reagerer dine medarbejdere godt på konkurrence? Dyrker du et mere team-drevet miljø? Vil du genkende individualisme? Eller måske vil du offentligt belønne medarbejdere for innovativ tænkning.

Er forskellige milepæle offentligt anerkendt, som ikke er direkte knyttet til din medarbejderbonusplan?

Besvarelse af disse spørgsmål kan hjælpe dig med at afrunde en bedre anerkendelsesstrategi, der er effektiv og giver resultater. Det, du offentligt anerkender som godt, er, hvad andre medarbejdere også plejer at stræbe efter. Det handler om at skabe en positiv feedback -loop, der involverer din arbejdsstyrke uden at fremmedgøre medarbejdere eller understrege de forkerte ting.

Langsigtede strategier for medarbejderbonusplaner

At planlægge de typer bonusser, du vil give ud og sikre, at dine medarbejdere er offentligt anerkendt for deres hårde arbejde, er solide kortsigtede strategier for at sikre, at du får mest muligt ud af din medarbejderbonusplan.

Du kan også gøre langsigtede ting for at sikre, at din medarbejderbonusstrategi ikke stagnerer og udvikler sig med skiftende arbejdsstyrker.

Vær proaktiv omkring at involvere ledelse

HR er primært ansvarlig for at oprette og implementere en medarbejderbonusplan, der giver resultater. Men det betyder ikke, at de skal klare det alene. At være proaktiv omkring at involvere centrale ledere i processen kan være en kritisk differentiator mellem en vellykket medarbejderbonusstrategi og en, der falder fladt.

Med langsigtet lederinddragelse har du en bedre chance for at motivere dine medarbejdere til at forbedre deres præstationer. Ledere kan overvåge bonusplaner, motivere medarbejdere og notere sig enhver ekstra indsats. Ledelse kan også spille en afgørende rolle i anerkendelsesprocessen, så medarbejderne virkelig føler sig værdsat af deres nærmeste overordnede.

Ledere er også nøglet ind i de daglige opgaver og succeser for deres medarbejdere. De kan have vitale og kreative ideer til bonusplaner, som deres medarbejdere vil reagere bedst på.

Hold medarbejderne informeret

Dit bonusprogram fungerer ikke, hvis dine medarbejdere ikke er klar over, hvordan det fungerer (eller at det overhovedet findes). Det er vigtigt at holde medarbejderne involveret ved at sikre, at de er bevæbnet med den viden, de har brug for for at stræbe efter bonusincitamentet.

Dette gøres let gennem møder, orienteringer, medarbejderhåndbogen eller virksomhedsdækkende e-mails. Hvilken præstation forventes af dem for at modtage deres bonus? Hvor ofte uddeler du bonusser? Hvilken type bonusser er tilgængelige, og hvor mange kan de kvalificere sig til? Hvordan kan de holde styr på deres fremskridt og måle deres præstationer?

Dette er alle spørgsmål, medarbejderne har brug for svar på, hvis de skal deltage i eventuelle medarbejderbonusplaner, du prøver at integrere på arbejdspladsen. Jo flere oplysninger dine medarbejdere har, jo bedre beslutninger kan de tage, og jo sværere vil de arbejde for at ramme bonusrelaterede milepæle.

Undersøg din arbejdsstyrke

Nogle gange er den bedste måde at kende det rigtige svar på noget ved at gå ud og spørge. Hvordan ved du, hvilke incitamenter og bonusser dine medarbejdere virkelig værdsætter? Det kan være lige så enkelt som at undersøge dem for at lære, hvad de tænker.

Dette kan tage lidt mere kræfter og tid. Men i sidste ende har du mere præcise oplysninger, der kan hjælpe med at forme din bonusstrategi til det bedre. Der er mange måder, du kan gå i opmålingsprocessen.

For eksempel kan du undersøge medarbejdere, der forlader virksomheden, om, hvad der var mest effektivt for dem, eller hvad de ville have været håndteret anderledes. Du kan direkte spørge om deres tilfredshed med dine bonusprogrammer for at se, hvad de kunne lide, og hvad der ikke registrerede.

Du kan også sende en anonym undersøgelse til alle eksisterende medarbejdere for at spørge deres mening om nuværende bonusplaner og deres ideer til bedre bonusser eller incitamenter. Ved at gøre det anonymt kan medarbejderne give ærlig feedback uden frygt for gengældelse.

Landmåling kan også udvides til ledelse. Hvad ser de, der fungerer for deres teams? Hvad fungerer ikke godt? Hvad synes de er en bedre mulighed for medarbejderne at engagere sig i, end hvad der i øjeblikket bruges? At stille disse spørgsmål kan føre til bedre svar og i sidste ende til bedre resultater.

Næste skridt

Selvom det at have en medarbejderbonusplan er en fantastisk måde at motivere og engagere dine medarbejdere på, skal du huske på, at det ikke er en erstatning for effektiv ledelse. I stedet er det en ekstra fordel, din virksomhed kan tilbyde at øge medarbejdernes moral og opbygge en engageret og produktiv virksomhedskultur.

Vores guide til HR -software giver dig et indblik i de bedste værktøjer på markedet, du kan bruge til at sikre, at du forbedrer din medarbejderstyringsproces. Ansøgersporingssystemer hjælper dig med at styre din ansættelsesstrategi og kan hjælpe dig med at ansætte den bedste kandidat til jobbet. Derfor skrev vi en guide til at hjælpe dig med at vælge en, der passer til din virksomhed.

Har du brug for at outsource HR? Vi har en guide til alt, hvad du har brug for at vide om de bedste tjenester for at få det gjort. Desuden er det at finde effektiv lønsoftware, der hjælper dig med at betale dine medarbejdere nøjagtigt og til tiden, en del af at holde en voksende virksomhed i live. Vi anbefaler, at du også tjekker det ud. Det ville ikke skade at bogmærke det, du finder mest nyttigt til fremtidig reference.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*