Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

Den komplette guide til de bedste interviewspørgsmål

Den komplette guide til de bedste interviewspørgsmål

Afsløring: Dette indhold er læserunderstøttet, hvilket betyder, at hvis du klikker på nogle af vores links, kan vi tjene en provision.

Interview med nye medarbejdere er en del af enhver blomstrende forretning. Det lyder let at finde de rigtige spørgsmål, for spørgsmål er en grundlæggende byggesten i samtalen, og de fleste af os taler hele dagen! Men stil et par forkerte spørgsmål under et interview, og du kan koste din virksomhed tusinder af dollars.

Fortsæt med at læse for at lære at stille de bedste interviewspørgsmål og ansætte den rigtige person til din virksomhed.

Når du forbereder et interview, er der mange detaljer at tænke på. Gennemgang af CV og følgebrev, udfyldning af travle kalendere og at finde den rigtige interviewer er alt tidskrævende. At passe interviews sammen med hundredvis af andre opgaver får mange af os til at afskrække forberedelsen af ​​de bedste interviewspørgsmål.

Ingen ønsker at genopfinde hjulet, og der er uendelige lister med spørgsmål at låne fra online. Men vil disse lister give de bedste resultater?

Hvorfor de bedste interviewspørgsmål er så vigtige

At stille de forkerte spørgsmål kan få arbejdsgiverne til at afskedige en god kandidat eller ansætte en forkert pasform. Begge beslutninger spilder en ekstraordinær mængde penge og tid.

Personlighed betyder noget, og 91% af lederne i USA siger, at det vigtigste træk ved en ny ansættelse er kulturel pasform. En potentiel medarbejders motiver og egenskaber er lige så vigtige som deres hårde færdigheder. Og bløde færdigheder er ikke kun vigtige på grund af den personlighed og team-building færdigheder, som den rigtige lejer kan bringe til din virksomhed. Det er, hvad den forkerte leje kan koste dig i spildtid, ledelsesbesvær og misbrugte ressourcer.

Rekruttering og ansættelse er de største bekymringer for virksomheder. På et aktivt arbejdsmarked er konkurrencen hård mellem virksomheder, der ønsker at ansætte den rigtige kandidat til krævende roller. Et godt interview fungerer som mere end et filter for ukvalificerede kandidater. Det er en afgørende mulighed for at forbinde og interagere med den næste person, der kan ændre dit team og hjælpe med at udvikle virksomheden.

Hurtige tips til at forbedre dine interviewspørgsmål

At skrive de bedste interviewspørgsmål handler om fokus. Når vores team interviewer, afbalancerer vi en række krav til vores tid og opmærksomhed. Hvis vi ikke tager os tid til at fokusere og forberede os inden et interview, ender vi med at stole på standard interviewspørgsmål som “Hvad er dine styrker og svagheder?” der ikke giver os de oplysninger, vi har brug for. Du vil skrive spørgsmål, der hjælper dit team med at træffe en informeret beslutning om en ny ansættelse.

Spørg dig selv, når du begynder at udarbejde spørgsmål:

Vil du stille spørgsmål specifikt til rollen med det samme, eller leder du efter en kulturel pasform først? Påvirker formatet på interviewet-telefon, videochat, personligt-de spørgsmål, du vil stille? Hvad inspirerede dig til at tilføje denne rolle til din organisation?

Ofte kan et interview være en forestilling, og nerver kan få kandidater til at overvurdere deres bedste og værste kvaliteter. Et godt interviewspørgsmål vil hjælpe med at finde ud af, hvordan en potentiel medarbejder er på kontoret på en normal dag.

Dette er et par hurtige tips, vi bruger til at sikre, at vi stiller de rigtige spørgsmål under et interview.

Brug stillingsbeskrivelsen som udgangspunkt

Vil du stille specifikke spørgsmål til en kandidat? Du kan bygge spørgsmål fra en potentiel medarbejders CV. En anden mulighed er at forberede de samme spørgsmål til hver kandidat, der ansøger om en bestemt rolle. Nogle virksomheder finder det nyttigt at udvikle en liste med spørgsmål, der fremhæver specifikke færdigheder og kvaliteter, ofte i tråd med forretningens vision eller mission statement. Zoho Recruit tilbyder også nogle nyttige webinarer om, hvordan du forenkler og automatiserer din ansættelsesproces.

Hvis du ikke allerede har inkluderet ideelle træk i din interne jobfortegnelse, skal du skrive ned de kvaliteter, der har gjort medarbejdere i rollen succesrige eller en udfordring tidligere. Brug disse træk til at guide nogle af dine interviewspørgsmål.

For eksempel kan en medarbejder være yderst motiveret og hårdtarbejdende i en salgsrolle, men hvis de ikke også er punktlige, får virksomheden klager fra kunder. I denne situation vil du gerne inkludere spørgsmål om deadlines og stramme tidslinjer.

Tænk derefter over, hvad der gjorde medarbejdere vellykkede i den rolle, du ansætter til tidligere. Udmærker de sig ved konfliktløsning? Var de dygtige i rollen, men nye for branchen, da de startede på din organisation? Er dette en ny rolle? Tænk i så fald over, hvorfor du skabte rollen, og brug denne indsigt til at guide dine spørgsmål.

Start med åbne spørgsmål, derefter indsnævre fokus

De mest effektive interviewspørgsmål er specifikke for din organisation, rollen og den kandidat, du taler med. Hvis du er knap i tiden, er en måde at forenkle dit spørgsmål ved at starte med almindelige adfærdsmæssige, strategiske og taktiske spørgsmål. Rediger derefter disse spørgsmål for at tilpasse sig din organisation.

Sig, at du er en vækstdrevet softwarestart, der leder efter en social media-direktør. I stedet for at spørge standarden “Hvordan vil du beskrive din arbejdsstil?” Prøv at spørge “Hvilke strategier bruger du til at afbalancere det hurtige tempo i en opstart med det høje detaljeringsniveau på sociale medier?”

Dette vil hjælpe dit team med at få et billede af, hvad kandidaten ved om din virksomhed og rollen. Det vil også hjælpe ansøgere med at få en bedre idé om, hvilke oplysninger der er vigtigst for dit team. Husk, at dine reviderede spørgsmål stadig skal være åbne og starte en dialog med kundeemnerne.

Opbyg spørgsmål i små sætninger og organiserede grupper

Når kandidater er nervøse, kan de nogle gange besvare et spørgsmål med mindre detaljer, eller de kan glemme at bruge specifikke eksempler. Det er en god idé at starte med et spørgsmål og derefter oprette opfølgende spørgsmål, du kan stille, hvis svaret på det første spørgsmål ikke er nok.

Sig for eksempel interviewspørgsmålet: “Fortæl mig om et tidspunkt, hvor du lavede et veluddannet gæt til at løse et problem.” Når de har svaret, skal du følge op med spørgsmål som:

Hvordan håndterede du situationen? Hvad var resultatet? Ville du have håndteret situationen på en anden måde, hvis den dukkede op igen?

Brug disse spørgsmål til at udfylde de emner, en interviewperson efterlader i deres svar. Disse ekstra spørgsmål kan hjælpe dit team med at indsamle al information omkring den situation.

Prøv også ikke at kaste forskellige typer interviewspørgsmål sammen. Stil f.eks. Ikke et par tekniske spørgsmål i træk, spring derefter til et kulturelt eller adfærdsmæssigt spørgsmål og derefter tilbage til teknisk knowhow. Disse skift kan føles pludselige. De kan også føre til mere dåse svar. Gruppér i stedet dine tekniske spørgsmål sammen, og flyt derefter til andre spørgsmålstyper, en kategori eller gruppe ad gangen.

Gå ud over standardspørgsmål

Gå ud over spørgsmål, som interviewpersoner kan øve sig til. Overvej at tilføje flere adfærdsmæssige eller scenariebaserede spørgsmål. Potentielle kandidater bør kunne danne et svar i realtid. Interviewspørgsmål bør tydeliggøre, hvilken kandidat der er bedst egnet til rollen, og ikke kun diskvalificere ansøgere, der ikke passer.

Du vil også gerne medtage nogle spørgsmål, der beder kandidaterne om at identificere udfordringer og fejl, og hvordan de løste disse problemer. Disse spørgsmål giver ikke kun indsigt i en kandidats evne til at vurdere og løse problemer, men de giver dig også en fornemmelse af deres væksttankegang.

Langsigtede strategier til at stille de rigtige interviewspørgsmål

I de sidste par år har vi foretaget nogle medarbejdere med stor indflydelse, der fremhævede større ændringer, vi ønskede at bygge ind i vores ansættelsesproces. De bedste interviewspørgsmål er mere end det, vi stiller under et interview. De overvejer timing, hvem der stiller spørgsmålene, og hvordan disse samtalestartere skaber en oplevelse for hver ansøger.

Et godt interviewspørgsmål kan hjælpe potentielle medarbejdere med at forstå vores kultur, forretningsfrekvens og arbejdsfilosofi. Disse detaljer kan gøre dem mere begejstrede for det arbejde, vi udfører, og den åbne stilling. Det sikrer også, at vi hver gang ansætter den rigtige person til jobbet.

Disse taktikker tager lidt mere tid og kræfter, men de er det værd i det lange løb.

Opbyg dit interviewteam

Ansættelse er ofte baseret på en mavefornemmelse, så de mennesker, du vælger til at gennemføre interviews, bør være omhyggeligt uddannet og bevidste om ansvaret. Næsten alt fra udseende til den skole, en ansøger gik på, kan skabe underbevidst skævhed. Hjælp dine interviewere med værktøjer som Workable’s Assessments til at vælge spørgsmål, der udfordrer enhver mulig skævhed. På denne måde vil dit team altid stille de mest nyttige interviewspørgsmål til rollen.

Vær kreativ med dine spørgsmål og find måder at udfordre dine potentielle kandidater på. Tænk samtidig over, hvordan mennesker fra forskellige baggrunde og oplevelser kan reagere på dine spørgsmål. En enkel måde at undgå potentielt kontroversielle spørgsmål, der kan bringe din virksomhed i fare, er at teste interviewspørgsmål med dit team. Målet er at stille spørgsmål, der er interessante, nyttige og opfindsomme, mens de stadig er hensynsfulde og passende.

Interviewere bør også være opmærksomme på, hvordan de har det under et interview. Opret tegn, der hjælper dem med at se, om de reagerer ud fra vane eller følelser i stedet for at indsamle nyttig information.

Vælg interviewere, der kan stille spørgsmål, der kan improvisere og gå ud over lagerlisten med spørgsmål. Når man skal afgøre, om en potentiel medarbejder passer til virksomheden, er det vigtigt at grave ud over det første svar. Dette vil give dig de oplysninger, du leder efter.

Lej for fremtidigt potentiale

Hvordan passer din ideelle kandidat ind i dine langsigtede planer for virksomheden? I stedet for at spørge kandidater, hvor de ser sig selv om fem år, skal du stille spørgsmål om deres interesser og karrieremål. Du vil lære, hvordan de ser sig selv i din branche og det større erhvervsliv.

Stil interviewspørgsmål, der hjælper dig med at forstå, hvordan en kandidat vil interagere med hele organisationen. Ofte er de bedste kandidater til vækst dem, der interesserer sig for virksomhedens samlede succes.

Sørg for at stille mindst et spørgsmål, der giver interviewpersonen en chance for at komme med deres mening. Du vil måske spørge, hvordan de har det med din branche som helhed, eller hvordan deres tanker om, hvordan de seneste nyheder kan påvirke din virksomhed. Disse spørgsmål vil give dit team en fornemmelse af, hvor engageret kandidaten er i dit samfund. Det kan også hjælpe dig med at forstå deres problemløsende interesser og evner.

Udvikle en feedback proces

Hvordan registrerer du interviewsvar og får feedback fra dit team efter et interview? Det er vigtigt at opbygge en proces til vurdering og løbende forbedring af dine interviewspørgsmål.

For eksempel har vi for nylig gennemgået processen med at ansætte en ny leder. Under interviewet fandt vi ud af, at tre spørgsmål i vores proces fik lignende eksempler på deres eventoplevelse. Vi ændrede formuleringen på to af disse spørgsmål til det andet interview. Dette gav os mere information om detaljerne i deres event management erfaring. Med disse reviderede spørgsmål kunne vi fastslå, at vi havde den rigtige kandidat til jobbet.

Freshteams ‘rekrutteringssoftware indeholder brugerdefinerede interview scorekort og kits, der gør det enkelt for dit team at foretage løbende forbedringer af din interviewproces uden meget besvær.

Interviewspørgsmål er også en mulighed for at spore tendenser i medarbejdernes forventninger. Stil spørgsmål om:

Hvordan kandidater ønsker at modtage feedback og anerkendelse Hvilke muligheder for avancement de leder efter Balance mellem arbejdsliv og liv

Disse kan hjælpe dit team med at finde ud af, hvordan de fortsat kan engagere nye og nuværende medarbejdere. De er også en god måde at få en følelse af langsigtet pasform, og hvordan din virksomhed kan ændre sig for at holde sig opdateret.

Du vil måske også gerne gentage spørgsmål med forskellige teammedlemmer. Gem detaljerede noter for at måle, hvordan svarene kan ændre sig mellem forskellige interviewere.

Næste skridt

De bedste interviewspørgsmål kan hjælpe dig med at opbygge det bedst mulige team for virksomheden. Denne vejledning kan få dig til at se nærmere på dine fulde ansættelses- og onboarding -processer. Denne anmeldelse af den bedste onboarding -software er et godt sted at starte.

Hvis din virksomhed ikke allerede har en klar oversigt over din kultur, skal du starte processen snart. Det er et vigtigt langsigtet skridt til at opbygge en stærk ansættelsesproces.

Glem ikke at fortsætte samtalen efter interviewet. En god start kan hurtigt opklare sig, hvis den samtale, dit team starter under interviewprocessen, stopper efter ansættelse. Find måder at skabe kreativ forbindelse i løbet af de første tre måneder af hver ny medarbejders embedsperiode, og brug teamstyringssoftware til at sikre, at kommunikationen forbliver stærk.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*