Are exchanged or reciprocal links okay with Google?
Etmagnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec lorem ipsum dolor sit amet, et consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget consyect etur dolor.

Contact Info

(+888)-123-4587

121 King St, Melbourne VIC 3000, Australia

info@example.com

Folow us on social

8 nemme trin til at oprette et organisationsdiagram

8 nemme trin til at oprette et organisationsdiagram

Afsløring: Dette indhold er læserunderstøttet, hvilket betyder, at hvis du klikker på nogle af vores links, kan vi tjene en provision.

Et organisationsdiagram er et nødvendigt dokument for næsten enhver virksomhed eller organisation. Det har mange fordele, fra at hjælpe medarbejderne med bedre at forstå, hvordan en virksomhed fungerer, til at være afgørende, når de ansøger om midler eller tilskud. Selvom et organisationsdiagram er en visuel repræsentation af en virksomhedsstruktur, behøver du ikke nødvendigvis at have designoplevelse for at oprette dit eget organisationsdiagram. Brug af en platform som Microsoft Word kan forenkle processen, så du får et professionelt udseende diagram, selvom du aldrig har lavet et før.

Hvorfor er det værd at oprette et organisationsdiagram

Oprettelse af et organisationsdiagram vil tage lidt tid, kræfter og overvejelser, men det er investeringen værd. På det mest grundlæggende gør et organisationsdiagram det let for alle at fortælle hurtigt, hvordan din virksomhed er struktureret. Dette er især værdifuldt for at hjælpe nye medarbejdere med at blive orienteret og hjælpe personale i større organisationer med at holde styr på alle personaleroller. Et organisationsdiagram gør også individuelle roller, og hvem rapporterer til hvem meget tydelig.

Men organisationsdiagrammer gør meget mere end det. De kan også hjælpe med at tydeliggøre personaleansvaret, hvilket er værdifuldt for at hjælpe personalet med at forstå, hvem de skal kontakte om bestemte spørgsmål. Det er også vigtigt for vejledere og ledere bedre at forstå og evaluere forretningsstrukturen med øje for ændringer, effektivisering og forbedringer.

Personalet kan drage fordel af organisationsdiagrammer på flere måder. Hvis du opretter dine organisationsdiagrammer for at inkludere kontaktpersonoplysninger, kan disse diagrammer blive værdifulde ressourcer inden for og på tværs af afdelinger og teams. Organisationsdiagrammer kan også hjælpe medarbejderne med bedre at forstå forretningsstrukturen og give en nyttig visuel fremstilling af fremskridts- og salgsveje og potentiale. Et veldesignet organisationsdiagram kan tjene til at inspirere medarbejdere og opmuntre dem til at forfølge langsigtede beskæftigelses- og udviklingsmuligheder i din virksomhed.

Detaljerne fra et organisationsdiagram kan hjælpe med kritisk beslutningstagning. Ledelsespersonale vil måske gennemgå et organisationsdiagram for at forstå arbejdsgange og arbejdsbyrder. Detaljerne i et organisationsdiagram kan hjælpe med vigtige beslutninger om aktivallokering, og de er fordelagtige i tider med ekspansion eller afskedigelser. Når ledelsen fuldt ud forstår, hvordan en virksomhed er struktureret og fungerer, vil de være bedre forberedt på at træffe passende, rentable beslutninger.

Orgediagrammer tjener også vigtige praktiske formål. Hvis du driver en almennyttig virksomhed og ansøger om tilskud, kræver de fleste tilskudsgivere et organisationsdiagram som en del af en standardapplikation. At få udarbejdet et organisationsdiagram er også vigtigt, når du ansøger om et virksomhedslån, da det viser, at din virksomhed er velorganiseret og professionelt drevet.

Uanset om du starter en lille virksomhed eller driver et komplekst selskab, er det værd at bruge tid på at oprette (og vedligeholde) et organisationsdiagram. Når du har oprettet et organisationsdiagram, er de ret nemme at opdatere, og din virksomhed vil helt sikkert drage fordel af dem på mange måder.

Investeringen nødvendig for at oprette et organisationsdiagram

Oprettelse af et organisationsdiagram med minimal eller ingen økonomisk investering er absolut muligt, men det vil kræve en tidsinvestering. Hvis du har en lille opstart eller en anden lille virksomhed med en etableret struktur, vil opgaven med at oprette et organisationsdiagram være mere ligetil, end det vil være for en større virksomhed eller en virksomhed, hvis roller og struktur er i flux.

Når du opretter et organisationsdiagram, ligger den mest betydningsfulde tidsforpligtelse i planlægningen og detaljerne i diagrammets oplysninger. I nogle tilfælde kan dette indebære indsamling af personalens navne og oplysninger, diskussion af personalehierarkier og endda bestemmelse af arbejdsgange, hvis du omstrukturerer eller arbejder med en ny virksomhed. At have disse oplysninger korrekte øger din mulighed for at oprette et organisationsdiagram markant, der præcist afspejler organisationen.

Når du har etableret de oplysninger, der skal inkluderes i organisationsdiagrammet, skal du bruge grundlæggende design- og organisatoriske færdigheder. Mange programmer kan klare det meste af designet, så du får et professionelt diagram uden en designbaggrund. Det vil tage lidt tid og tålmodighed at færdiggøre detaljerne, men at arbejde med et kvalitetsprogram kan minimere den tid, du har brug for at lægge i diagrammets design.

Afhængigt af din virksomhed kan du opleve, at du har brug for flere organisationsdiagrammer for bedst at skitsere strukturen og positionerne. Oprettelse af et overordnet diagram vil være den mest udfordrende og tidskrævende del af denne opgave, og du skal muligvis få flere ledere med til at definere roller og hierarkier. Oprettelse af et organisationsdiagram kan være en samarbejdsindsats for mere omfattende operationer, men investeringen i tid vil betale sig.

For at oprette dit organisationsdiagram kan du bruge flere forskellige programmer, f.eks. Microsoft Powerpoint og Canva. Denne vejledning fokuserer på, hvordan du kan bruge Microsoft Word til at oprette et organisationsdiagram. De fleste virksomheder har allerede et abonnement på Word, hvilket betyder, at du ikke står over for yderligere omkostninger.

8 trin til oprettelse af et organisationsdiagram

Disse trin guider dig gennem processen med at oprette et organisationsdiagram med Microsoft Word.

#1 – Planlæg dit organisationsdiagram

Inden du begynder at bruge software til at oprette et organisationsdiagram, skal du tage nogle forberedelser for at sikre dets succes. Start med at forestille dig den type diagram, du vil lave. Du kan organisere diagrammer efter et hierarki ovenfra og ned, der starter med din CEO øverst og derefter viser positionerne herunder. Alternativt kan du oprette et divisionsdiagram, der fokuserer på forretningsinddelinger og linjer som dine økonomiske og HR -afdelinger.

Den type diagram, du opretter, afhænger af dine mål, og hvordan du planlægger at bruge diagrammet. Du finder det måske nyttigt at oprette flere forskellige versioner af dit organisationsdiagram for at understøtte nye medarbejdere, beslutningstagere, finansieringsansøgninger og mere.

Som du planlægger, er det også vigtigt at begynde at kortlægge de oplysninger, du vil inkludere. Dette er tiden til at beslutte, om du kun vil have medarbejdertitler, eller om du også vil medtage navne, kontaktoplysninger og endda fotos. Du skal muligvis indsamle yderligere materialer, f.eks. Kontaktoplysninger og billeder, og tale med teamledere for at sikre, at du forstår forholdet mellem de forskellige positioner inden for deres teams og afdelinger.

Det kan være nyttigt at udarbejde hele diagrammet på papir, før du bruger et designprogram. Papir lader dig frigøre dit design og eksperimentere med forskellige layout, indtil du finder ud af, hvilken mulighed der fungerer bedst for de oplysninger, du skal inkludere. Hver virksomhed har en anden struktur, så at investere ekstra tid i at visualisere og planlægge dit organisationsdiagram gør det lettere at oprette diagrammet.

#2 – Åbn et nyt dokument, og vælg SmartArt

Start med at åbne et nyt Microsoft Word -dokument. Klik på fanen Indsæt, og klik derefter på SmartArt.

#3 – Vælg din organisationsdiagramskabelon

Klik på indstillingen Hierarki i menukolonnen til venstre. Dette viser organisationsdiagrammets skabeloner, som Word har til rådighed.

Klik på den skabelon, du ønsker, og klik derefter på OK for at vælge den skabelon.

Når du vælger skabelonen, skal du tænke over, hvad du besluttede i planlægningsfasen, og hvordan du vil have det færdige produkt til at se ud. Hvis du har brug for hjælp, skal du klikke på hver mulighed og læse resuméet, der vises i kolonnen til højre.

#4 – Indtast din tekst

Når skabelonen er indlæst, skal du begynde at indtaste den tekst, du ønsker, at dit diagram skal indeholde. Afhængigt af det diagramlayout, du har valgt, kan denne tekst være personalenavne, stillingsbetegnelser eller andre oplysninger.

Indtast din tekst ved at klikke på det tilsvarende felt i tekstredigeringsvinduet, der vises til venstre. Editoren guider dig ned i organisationsdiagrammet i en logisk rækkefølge.

Når du indtaster din tekst, skal du muligvis ændre eller ændre størrelsen på teksten. Du kan gøre dette ved at markere teksten og bruge skrifttypestørrelsen og valgmenuerne på fanen Startside, ligesom du ville gøre det i et traditionelt Word -dokument. Du kan også klikke på hjørnet af enhver form og trække den for at ændre størrelsen efter behov.

#5 – Tilføj former

Hver skabelon indeholder et par former, når du først åbner den, men chancerne er store, at du får brug for flere mellemrum til din virksomhed, end den oprindelige skabelon indeholder.

Når du udfylder organisationsdiagrammet, kan du bruge funktionen Tilføj form i øverste venstre hjørne til at oprette flere. Bare klik på Tilføj form, og en anden tilføjes til organisationsdiagrammet.

#6 – Flyt dine former igen

Når du tilføjer figurer, skal du også sikre dig, at de er i den rigtige position. Du kan klikke og trække figurerne til forskellige positioner, men det kan blive svært, hvis du skal flytte dem lodret i hierarkiet. I stedet kan brug af formflytningsfunktionerne være lettere og mere præcis.

For at flytte dine figurer kan du bruge funktionerne Promover, Højre til venstre og Flyt ned i topmenuen. I stedet for manuelt at trække og slippe, holder disse funktioner et rent, professionelt udseende og sikrer, at formerne er dimensioneret og placeret korrekt i forhold til resten af ​​diagrammet.

Selvom disse funktioner er nyttige, når du i første omgang designer dit organisationsdiagram, er de også nyttige, når du omstrukturerer eller kortlægger potentielle omstruktureringsplaner. Du kan nemt flytte personale rundt til visualisering og planlægning.

#7 – Tilpas dine farver

For at fuldføre dit organisationsdiagram kan du ændre og tilpasse farverne med indstillingen Skift farver i topmenuen under fanen Design. Når du klikker på indstillingen Skift farver, ser du et sortiment af forhåndsdesignede farveskemaer. Dette hjælper dig med at oprette et professionelt udseende diagram, selvom du ikke har en designbaggrund.

Hvis du vil have mere kontrol over farverne i dit diagram, kan du højreklikke på hver figur for at vælge en brugerdefineret farve, stil og skrifttype. Ændring af disse små detaljer kan have en betydelig effekt på det færdige organisationsdiagram. Overvej at bruge din virksomheds branding -farver eller andre meningsfulde farveskemaer til et organisationsdiagram, der visuelt repræsenterer din virksomhed og passer til dine andre mærkevarer.

Ud over at tilpasse organisationsdiagrammet med farver, kan du også vælge at tilføje andre elementer, f.eks. Personalebilleder. Et diagram med personalebilleder kan være nyttigt for nye medarbejdere at lære om virksomheden og dens medarbejdere.

#8 – Gem dit dokument

Glem ikke at gemme dit dokument, når du er færdig! Det er også en god idé at gemme dit dokument ofte, mens du arbejder på organisationsdiagrammet.

Hvis du planlægger at oprette flere versioner af dit organisationsdiagram, enten nu eller i fremtiden, skal du nøje overveje processen med navngivning af filer. Det kan være nyttigt at navngive versionerne ved hjælp af datoer eller andre beskrivende sætninger. Dette hjælper dig med at holde orden, især når der refereres til forskellige versioner af diagrammet i fremtiden.

Glem ikke at opdatere dit organisationsdiagram, efterhånden som personalet eller forretningsstrukturen ændres. Du finder det nemmest at tildele dette ansvar til en person i virksomheden, hvilket kan hjælpe med at sikre, at din organisationsstart forbliver præcis.

Når du deler diagrammet i hele din virksomhed eller med interessenter, skal du huske at dele det som en PDF. Dette forhindrer nogen i at foretage ikke -godkendte redigeringer, og det sikrer, at din originale version forbliver korrekt.

Næste skridt

Microsoft Word hjælper med at forenkle processen med at oprette et organisationsdiagram, hvilket sikrer, at du får professionelt udseende resultater, og at diagrammet er let at redigere. Hvis du er klar til at oprette et organisationsdiagram til en virksomhed, kan du bruge Microsoft Word eller vælge mellem andre programmer som Canva. Mange HR -softwareplatforme tilbyder også mulighed for at oprette organisationsdiagrammer, og du vil måske opleve, at din virksomhed allerede bruger en af ​​disse platforme. Sørg for at tjekke vores anmeldelse af den bedste HR -software for at lære mere.

Denne artikel er skrevet af dagens Daily Eggspert.

Seneste indlæg af Today’s Eggspert (se alle)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*